Kategorier
Bengts fyrblogg

Tillbakablick på året som gick

År 2014 var fantastiskt i alla avseenden. Solen sken nästan hela sommaren och besökarna till Hållö var nog flera än på många år.

Jämfört med 2013 var det en ökning av besökare till både fyren och kulturhuset. Under våren hade vi besök av flera företag och skolklasser från Sotenäset. Det har också varit tre vigslar uppe i fyrens lanternin.

Under sommarmånaderna hade vi två anställda guider, som såg till att alla besökare trivdes. Kulturhuset var också bemannat varje dag, detta sköttes av medlemmar i föreningen.

I kulturhuset kunde man hela sommaren beskåda bildutställningen ”Hållö Då och Nu”.

Många uppskattade guidningar för grupper och enskilda gjordes av medlemmar i föreningen. Guidningarna har skett i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Vi deltog också i ”Västerhavsveckan”, som gick av stapeln i augusti. Naturligtvis firade vi ”Internationella Fyrdagarna” under en helg i mitten av augusti. Fyren var under denna helg välbesökt, och naturligtvis bjöd vi på kaffe och tilltugg.

Glädjande är att vi under året mer än fördubblade medlemsantalet. Vid årsskiftet var vi 722 medlemmar.

Vår verksamhet bygger till stor del på ideellt arbete. Jag vill passa på att tacka alla som under året bidragit till att göra Hållö Fyr till ett förstklassigt besöksmål.

Vi delar gärna med oss av glädjen att arbeta ideellt i denna fantasiska miljö. Är du intresserad av att hjälpa till så hör av dej. Telefon 073-8016400 eller e-post info@hallofyr.se

Inför år 2015

Fyrmuseum och kulturhuset är i ständig omvandling, nya spännande saker tillkommer hela tiden. Om nu vädrets makter är med oss i år.

Det kommer att bli ett ”höjdarår”.

Varma Fyrhälsningar

 

Bengt Wall

Ordförande

Föreningen Hållö Fyr