Kategorier
Bengts fyrblogg

”Musen på skäret”

Mitt intresse för fåglar har väl aldrig varit specielt stort.Fåglar är väl något man mest skrämt bort när dom blivit för närgångna.Nu har jag ju det senaste året åkt ganska många gånger ut till Hållö och varje gång har Stig på Hållöfärjan pekat på alla möjliga konstiga fåglar som simmat runt eller stått på skären.Har väl inte brytt mig så mycket,tills en dag vi var på hemväg och jag såg en massa möss som sprang runt på ett skär,det var inte möss det var ett gäng skärsnäppor som sprang omkring.Skärsnäppan kallas för ”skärmus” av folk i Bohuslän.Häromdagen var vi ute på Hållö med folk från Bohusläns Museum och en av dom var den kunnige fågelkännaren Jan Uddén.Så mitt intresse för fåglar har höjts ett ”snäpp” Han pratade också om alla olika lavar som finns därute.Hur skall detta sluta???Jag får väl återkomma om mitt intresse för lavar och mossa.

2012-02-01                   ”Fyrmästarn”